història

Orígens 
(Informació obtinguda de Crònica Joves investigadors, núm. 29  Joan Codolar i Viñolas)
Tot va començar l'any 1971, quan tres matrimonis: Fernández, Fàbregas i Romo van començar a parlar sobre la possibilitat de tenir un lloc de lleure a l'estiu per als seus fills. Van aconseguir el suport de l'Església. Mossèn Gabriel  des del principi va estar encantat de formar part de l'entitat com a assessor.

El Casal d'Estiu va ser la primera activitat que es va fer. Hi van assisitir un total de 221 nens i nenes de Llagostera.

El 3 de setembre de 1971 es va donar el nom de Casal Parroquial Llagosterenc a aquesta nova entitat.

La vescomtessa d'Estoles va cedir part del terreny actual.


Evolució del casal fins ara 
El casal sempre ha rebut el suport dels llagosterencs. Una bona mostra és la primera recollida d'ampolles de cava buides. Se'n van recollir 3.950 i la impremta Nonell es va fer càrrec de la propaganda.

El dia 13 de febrer de 1972 es va fer la primera gran festa, la Plantada d'arbres. També es va presentar el primer projecte del Casal i es va beneir el terreny.

L'any 1973 es van començar els fonaments per a la construcció del local, d'una població de 4.464 habitants es van sumar un total de 646 donatius.

L'any 1975 es van aprovar els estatuts que van situar l'entitat sota el patrocini de la parròquia i el Bisbat.

El dia 15 d'agost de 1975 es va celebrar per primer cop la festivitat de l'assumpció de la Verge Maria. Aquesta diada es coneix com a dia del casal, ja que se celebra el dia de la patrona.  Aquest any s'arribà als 123 socis.


Es va encarregar a l'arquitecte Robert Soler  un projecte a llarg termini per a l'edifici.


L'any 1978 el Casal rep una important ajuda econòmica de Josep Millán, el qual a part de diversos donatius esporàdics es fa càrrec de l'electricitat.


El juliol de 1981, per mediació de Jesús Planella i Josep M. Campos s'ofereix al Casal el patrocini d'uns equips de futbol infantil. Això va suposar condicionar el camp de futbol i posar en marxa l'activitat de futbol per als més menuts.

Per al nou edifici es van invertir 13 milions de pessetes. L'última fase va començar l'any 1995 per acabar el pis de consergeria. Es va poder disposar de diverses subvenvions de la Conselleria de Cultura, de la Secretaria General de Joventut , de l'Ajuntament i de la Diputació.